Pentru clatite:
Pentru budinca:
Pentru glazura de mure:
Pentru decor:
Pregatim compozitia de clatite,amestecam bine toate ingredientele si incepem sa facem clatitele.Se prejesc pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie,pe care o acoperim.Dupa ce am terminat cu clatitele,incepem sa pregatim budinca.
Praful se pune intr-un bol,cu zaharul,esenta de vanilie si 4 linguri de lapte,se amesteca bine,iar cu restul de lapte ramas il punem la fiert.Cand e gata luam laptele de pe foc si adaugam compozitia formata,se amesteca bine si se mai pune pe foc 1 minute,amestecand frecvent.
Murele se lasa de dimineata la decongelat si se acopera cu zaharul vanilat.Se paseaza bine cu o furculita,sau cu mixerul(cu ce doreste fiecare),depinde de consistenta lor,daca doriti o pasta sau sa mai fie si mure ingregi.
Luam fiecare clatita,o ungem cu budinca de vanilie(oprim 2-3 linguri pentru final),dupa care daca mai avem clatite le ungem cu dulceata de afine pana le terminam.Se unge deasupra si pe lateral cu budinca de vanilie.Se lasa la rece 30 minute,dupa care adaugam pasta de mure deasupra si ornam cu frisca si zeama de dulceata de afine