In perioada asta, cand afinele sunt in floare :D, trebuie sa te bucuri de ele, nu doar pentru gust, ci si pentru aportul de vitamine (+ doctori pentru ochisoori)
Cuptorul se preincalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se aseaza hartiutele speciale.
Faina, sarea, bicarbonatul si zaharul se amesteca bine. Separat, ouale se bat bine, se adauga untul topit, laptele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se face o fantanita mica in mijlocul amestecului de faina si se incorporeaza lichidele, dar nu cu mixerul, ci cu o lingura de metal. Incercati sa amestecati cat mai putin, nu conteaza daca raman mici cocoloase. La sfarsit, afinele se adauga amestecand cu lingura de jos in sus, cat mai larg.
In tava, formele trebuie umplute cca pe 3 sferturi. Tava se tine la cuptor cca 30min, pana cand briosele trec proba cu scobitoarea. Se scot din tava dupa ce se racesc.
1
La restaurantul unde am lucrat pe vara in SUA, mereu aveam clienti nemultumiti pentru ca, credeau ei, briosele erau vechi/stricate. Motivul: afinele fiind un gen de... indigo... la culoare, combinat cu aluatul galben rezulta in aluat VERDE in jurul lor, dupa racire :))) dar va asigur, nu e nicio problema de gust :D