Tort de ciocolata si portocale

de RuxyRux in Torturi, 26 Feb 2011 | 7877 vizualizari

 

Raw vegan....reteta inspirata de Ligia Pop pe care o admir la nesfarsit...si modificata putin dupa gustul meu( visam la tortul acesta si a iesit asa cum mi l-am imaginat) ...ce pot sa va mai spun .... e fantastic de bun...nici nu am cuvinte sa vi-l descriu...de milioane de ori iti multumesc Ligia!

Inspiratia mea:

http://ligiapop.com/2010/02/22/tort-raw-de-ciocolata-si-portocale/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr caju macinat
  • 200 gr migdale macinate
  • 150 gr samburi caise macinati
  • 2 linguri cacao( Bio)
  • 1 lingura cafea de cicoare
  • 1 plic vanilie organica
  • 2 linguri unt de cocos
  • 1 lingura ulei palmier
  • 3 linguri de miere
  • putina apa cat sa iasa un aluat mai grosut
  • Crema:
  • 250 gr caju
  • sucul si coaja de la 3 portocale
  • 3 linguri miere
  • 1 plic vanilie organica
  • 2 linguri unt de cocos
  • 1 lingura ulei palmier
  • Glazura:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 lingura unt de cocos
  • Decor:
  • 1 portocala
  • fulgi de migdale
  • Sos:
  • 1 cutiuta de afine( 200 gr)
  • 1 cutiuta de zmeura( 200 gr)
  • 1 plic vanilie
  • 2 linguri miere
  • putina apa sa-l subtiem  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si portocale:

Blatul

Punem la blender si macinam pe rand migdalele, caju si samburii de caise...apoi amestecam cu untul de cocos si uleiul de palmier, cacaoa, cafeaua, vanilia si apa. Luam platoul de tort punem cercul de la forma de tort cu peretii detasabili in mijloc si il umplem cu compozitia de blat. Dam la rece.

Crema:

Punem la blender toate ingredientele.Turnam peste blat si dam la congelator.

Facem sosul de ciocolata amestecand la blender( sau manual) toate ingredientele. Dam la rece sosul.

Preparam si sosul de fructe punand la blender fructele, mierea si vanilia. Adaugam si putina apa sa-l subtiem. Punem la frigider.

Cand crema este intarita sa putem lucra la decor, scoatem din frigider sosul de ciocolata mai amestecam energic sa il omogenizam si apoi il intindem cu spatula pe tort.

Decoram dupa dorinta si apoi servim cu sosul de fructe...e uimitor de bun si va servesc virtual cu o felie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu smantana de casa.