Tort de ciocolata si mascarpone

de Lavinia in Torturi, 26 Ian 2013 | 4324 vizualizari

 

Iata ca am ajuns si cu tortul :) E un tort cadou si din pacate nu am sectiune

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 280 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 140 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 40 g fulgi de cocos
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 ml lichior de cocos
  • Crema:
  • 250 g mascapone
  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 200 ml frisca
  • 1 gelatina
  • Glazura/decor:
  • 200 g piscoturi
  • 300 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si mascarpone:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Separat se freaca galbenusurile cu esenta de rom, zaharul vanilat si uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga peste crema de oua. La final se incorporeaza nuca de cocos. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm ) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii)

Pentru crema se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi pana se ingroasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute si se adauga peste crema de galbenusuri fierbinte. Se lasa la racorit si se adauga ciocolata topita si racita, mascarponele si frisca batuta.

Se insiropeaza fiecare blat si se umple cu crema.

Se mai opresc 2-3 linguri de crema cu care se ung marginele blatului si se lipesc piscoturile de jur imprejurul blatului.

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa la racit.Se imbraca suprafata blatului cu aveline de ciocolata.

Eu am mai facut si o inimioara de ciocolata alba pentru contrast .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Preferita