Iata ca am ajuns si cu tortul :) E un tort cadou si din pacate nu am sectiune
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Separat se freaca galbenusurile cu esenta de rom, zaharul vanilat si uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga peste crema de oua. La final se incorporeaza nuca de cocos. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm ) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii)
Pentru crema se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi pana se ingroasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute si se adauga peste crema de galbenusuri fierbinte. Se lasa la racorit si se adauga ciocolata topita si racita, mascarponele si frisca batuta.
Se insiropeaza fiecare blat si se umple cu crema.
Se mai opresc 2-3 linguri de crema cu care se ung marginele blatului si se lipesc piscoturile de jur imprejurul blatului.
Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa la racit.Se imbraca suprafata blatului cu aveline de ciocolata.
Eu am mai facut si o inimioara de ciocolata alba pentru contrast .