Tort cu smochine si frisca

de nadina73 in Torturi, 7 Oct 2010 | 8721 vizualizari

 

Un mini tortulet cu smochine prospete si rodi

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura suc lamaie
  • frisca 500 ml
  • 1/2 rodie
  • 2 linguri de frisca
  • Sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 1 cana de zahar
  • 1 fiola de rom
  • 8 smochine proaspete
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu smochine si frisca:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine. Se pune zaharul si sucul de lamaie se bate bine dupa care se pun galbenusurile si apa, se amesteca usor cu o spatula dupa care se pune faina.

Se tapeteaza o tava mica cu unt si faina,se pune compozitia si se coace(in tava mica 20/20)

Siropul se face din apa ,zahar si rom

Cand blatul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza, dupa care se pune din frisca batuta, feliute de smochine dupa care din nou frisca. Se pune al doilea blat se insiropeaza bine si se imbraca in frisca.

Se orneaza cu feliute de smochine si rodie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smochine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat