Tort de ciocolata si frisca

de RuxyRux in Prajituri, 13 Sep 2013 | 11103 vizualizari

 

Irezistibil si ciocolatos :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr. lapte praf
  • 200 gr. unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 250 gr zahar brun( facut pudra)
  • 4 oua
  • 200 gr. faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
Glazura:
  • 130 ml frisca lichida indulcita
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr unt
  • 3 lingurite lapte praf
  • 1 lingura zahar brun
  • vanilie
Decor:
  • 1 pahar frisca
  • fulgi de ciocolata
  • frunzulite de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Faina cernuta, cacaoa, vanilia, praful de sare si praful de copt se pun intr-un vas.

Intr-un ibric se topeste untul la foc mic, se adauga laptele praf, imediat laptele dulce rece, se amesteca bine si se trage de pe foc.

Punem compozitia in vasul de mixer, adaugam zaharul pudra si mixam bine, in continuare punem ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si amestecul de faina din vasul pregatit si  amestecam pana omogenizam complet.

Turnam compozitia in forma de tort( cea cu inel culinar) si coacem pentru 35- 36 de minute la 180 grade.

Scoatem forma din cuptor, lasam putin la racit si cu un cutit desprindem usor pe margini.

Desfacem inelul si punem blatul pe o foaie mare pergament. Lasam la racit.

Preparam glazura: Amestecam intr-un ibric  frisca si untul, la foc mic, adaugam cacaoa, laptele praf, zaharul si vanilia, amestecam bine si avem grija doar sa infierbantam compozitia sa se topeasca bine untul si zaharul, dar sa nu o fierbem. Oprim focul inainte sa dea in clocot. Racim glazura si apoi o turnam peste blat.

Va curge putin tocmai de aceea asezam blatul pe hartie sa se poata scurge. Ne putem ajuta de o pensula. Transferam blatul pe un platou ajutandu-ne de o paleta.

Punem blatul pentru 30 de minute la rece, apoi scoatem si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata.

Este gata tortul si-l vom tine la rece cateva ore...apoi il vom servi dupa inspiratie :) e delicios :)

TIPS-URI

1

in blat putem adauga nuci, migdale, alune ( dupa dorinta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Blat de tort - reteta de baza