Pui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.
Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii foarte subtiri.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.
Pui feliile de mere in tava, distribuindu-le uniform pe toata suprafata.
Intr-un bol, amesteci 200 ml de smantana cu zaharul, zaharul vanilat, oul si 2 linguri de faina. Torni uniform acest amestec peste merele din tava.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoti si o lasi sa se racoreasca bine, apoi o tai felii.