Un tort aniversar sub forma de inimioara, cu muuuuuulta ciocolata si aroma placuta de cafea.
Batem spuma ouale intregi cu mixerul la viteza maxima, adaugam zaharul mixand in contiuare timp de 3-4 minute. Adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare.
Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt o adaugam la compozitia lichida folosind o spatula
La final adaugam cafeaua lichida amestecand usor pana se incorporeaza bine.
Turnam un sfert din compozitie in forma de inimioara ( eu am folosit de silicon care nu necesita ungere sau hartie de copt) si o dam la cumptorul preincalzit la 170-175 grade tip de 30 min.
Procedem apoi la fel si cu restul de compozitie. Lasam blaturile sa se raceasca.
Din blatul mai mare taiem partea de deasupra si o sfaramam intr-un bol.
Pregatire crema 1:
- amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 3-4 minute
- luam de pe foc si adaugam praful de cafea si ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste bine ciocolata
- adaugam apoi untul si la fel amestecam bine pana obtinem o crema fina
Dam la frigider timp de 2 ore.
Pregatire crema 2:
- turnam cafeaua lichida peste blatul faramitat apoi adaugam untul moale si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa usor de intins, daca e nevoie mai putem adauga unt
Asamblare:
- asezam blatul, cel care a fost taiat, pe o farfurie si insiropam cu cafea
- punem un strat de crema de ciocolata si nivelam
- punem crema nr 2 si o nivelam
- asezam urmatorul blat pe care il insiropam
- imbracam apoi toata inimioara intr-un strat generos de ciocolata si dam la frigider cateva minute
Punem ciocolata alba si untul intr-un bol si lasam la cuptorul cu microunde cateva secunde. Scoatem si amestecam, apoi punem iar 5 secunde la cuptor si amestecam bine. Turnam ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam tortul.
Asezam de jur imprejur jeleurile de zmeura pt a da un pic de culoare tortului.
Dam la frigider timp de minim 3 ore sau peste noapte apoi servim.