Tort de ciocolata si cafea

de T I M E A in Torturi, 14 Aug 2012 | 7254 vizualizari

 

Un tort aniversar sub forma de inimioara, cu muuuuuulta ciocolata si aroma placuta de cafea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1/4 cana lapte
  • 1/2 cana cafea lichida
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 1/2 cana de cafea mai slaba, indulcita
  • Crema 1:
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • 200 gr ciocolata neagra min 55% grasime
  • 170 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 2 pliculete nes
  • Crema 2:
  • o foaie zdrobita taiata din blat
  • 50 ml cafea lichida
  • 50 gr unt moale
  • Ornat:
  • 50 gr ciocolata alba
  • 1 lingurita unt
  • 10 jeleuri de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si cafea:

Batem spuma ouale intregi cu mixerul la viteza maxima, adaugam zaharul mixand in contiuare timp de 3-4 minute. Adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare.

Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt o adaugam la compozitia lichida folosind o spatula

La final adaugam cafeaua lichida amestecand usor pana se incorporeaza bine.

Turnam un sfert din compozitie in forma de inimioara ( eu am folosit de silicon care nu necesita ungere sau hartie de copt) si o dam la cumptorul preincalzit la 170-175 grade tip de 30 min.

Procedem apoi la fel si cu restul de compozitie. Lasam blaturile sa se raceasca.

Din blatul mai mare taiem partea de deasupra si o sfaramam intr-un bol.

Pregatire crema 1:

- amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 3-4 minute

- luam de pe foc si adaugam praful de cafea si ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste bine ciocolata

- adaugam apoi untul si la fel amestecam bine pana obtinem o crema fina

Dam la frigider timp de 2 ore.

Pregatire crema 2:

- turnam cafeaua lichida peste blatul faramitat apoi adaugam untul moale si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa usor de intins, daca e nevoie mai putem adauga unt

Asamblare:

- asezam blatul, cel care a fost taiat, pe o farfurie si  insiropam cu cafea

- punem un strat de crema de ciocolata si nivelam

- punem crema nr 2 si o nivelam

- asezam urmatorul blat pe care il insiropam

- imbracam apoi toata inimioara intr-un strat generos de ciocolata si dam la frigider cateva minute

Punem ciocolata alba si untul intr-un bol si lasam la cuptorul cu microunde cateva secunde. Scoatem si amestecam, apoi punem iar 5 secunde la cuptor si amestecam bine. Turnam ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam tortul.

Asezam de jur imprejur jeleurile de zmeura pt a da un pic de culoare tortului.

Dam la frigider timp de minim 3 ore sau peste noapte apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata...