Desert sănătoasă şi gustoas pentru cei care vor să slăbească. Grăsimile naturale sunt sănătate curată pentru organism.
Acest desert nu conţine făină, zahăr sau margarină, desci este 100% sănătos. Ciocolata de 85% cacao este una din cele mai puternice antioxidante, extrem de recomandat de lumea medicală. Îndulcitorul din ştevie este 0 calorii. Seminţe au un conţinut important de uleiuri naturale cu omega.
Sunt sigură că o să vă placă.
,, Să gustăm un desert dulce-amărui pentru o sănătate şi siluetă perfectă.”
Mulţumiri Dr. Andrei Laslău pentru reţetă.
Blat
Omogenizăm gălbenuşurile cu untul topit(doar călduţ), ciocolata topită la bain-marie (călduţ), 1 lingură îndulcitor lichid din ştevie, 1 esenţă de vanilie, 1/2 linguriţă praf de copt şi 200 g nucă de cocos – fulgi. Putem folosi şi alte seminţe măcinate, nuci, migdale, etc. Batem albuşurile cu un praf de sare de la cele 4 ouă în spumă foarte fermă şi le adăugăm la compoziţia lichidă.
Punem compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. (vezi variantele de la ingrediente)
Punem tava în cuptorul preâncălzit. Timp de coacere 20 minute. 10 minute foc moderat şi 10 minute foc mic.
Crema de ciocolată
Batem frişca naturală 10 minute. Foarte important este ca această compoziţie semi-tare să o punem la congelator pentru 10 minute cât timp topim ciocolata.
Scoatem frişca de la congelator şi continuăm să o mixăm 5 minute
Adăugăm ciocolata doar călduţă la frişca foarte, foarte rece şi destul de fermă. Continuăm să mixăm 2-3 minute.
Crema se va îngroşa foarte repede.
Ungem suprafaţa blatului răcit cu această minunată cremă şi presărăm nucă de cocos deasupra.
Putem felia imediat tortul.