Acest tort l-am facut pentru ca unul din baietii mei mananca foarte des crema de castane pe care o cumpara de la Carrefour.Asa mi-a venit ideea cu crema de castane si chiar nu imi pare rau,pentru ca a iesit o bunatate acest tort cu crema de castane.Crema de castane la borcan este foarte groasa,adica mai tare si trebuie amestecata cu frisca ca sa fie mai usor de intins pe blatul de tort.Puteam sa fac o crema de ciocolata sau de ness separat ca sa inmoi crema de castane,dar am spus ca mai bine pun frisca ca sa nu amestec prea mult cremele si chiar a fost foarte buna crema.
Pregatim mai intai crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si frisca Hulala,la care am adaugat 4 linguri de zahar brut,dupa care o vom baga la frigider.Pregatim siropul pentru insiropat blaturile.Eu am facut din 250 ml apa,la care am adaugat 4 sau 5 linguri de zahar brut,depinde de gustul fiecaruia.Punem ibricul pe foc pana ce se dizolva bine zaharul si la urma adaugam se 50 ml lichior Amaretto.Trecem la insiroparea blaturilor,adaugam crema din abundenta si peste crema venim si cu un strat generos de nuca,macinata sau taiata cu un cutit.Eu am taiat nuca cu un cutit deoarece ne place sa fie un pic mai mare,nu macinata fin.Dupa ce am insiropat si pus crema si nuca,deasupra punem si glazura de ciocolata,frisca si ciresele din borcan.Pofta buna !!!