Tort de ciocolata cu blat de nuca

de dacina in Torturi, 22 Feb 2017 | 3512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar cu nuci măcinate
  • 1 – 2 linguri de faina 
  • 400 g zahar 
  • 100 g cacao
  • 125 ml apă 
  • 1 pachet margarina Unirea (250 gr) 
  • 1 plic praf crema ciocolată cu rom de la Dr. Oetker 
  • 10 ouă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu blat de nuca:

Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaua, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul.

Se adaugă treptat galbenusurile, după care se separă cam o treime din cremă în care, după ce se răcoreşte, se amestecă margarina şi la sfârşit praful de cremă.

In restul compoziţiei de cacao, se amestecă făina, nucile si albusul batut spumă, iar compoziţia se toarna in tava de tort tapetată cu putină făină.

Se coace blatul 15 minute la foc mare, după care se micsorează flacăra. Per total, se coace aproximativ 40 – 50 minute (functie de cuptor) – se face proba cu scobitoarea.

După ce se răceste, blatul se taie in trei si se pune crema.

Se imbracă tortul in cremă si se ornează dupa preferinta cu fructe din dulceată, visine din visinata, friscă, nuci caramelizate, ciocolată rasă, etc. 

 Se da la rece pentru 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu 2 budinci