Tort de ciocolata

de Laly in Torturi, 20 Apr 2010 | 3876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • esenta rom,vanilie,lamaie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca Hulala
  • 3 ciocolate amarui(eu am pusPrimola)
  • esente
  • SIROPUL:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLATUL:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot.

Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se adauga uleiul,esentele si se amesteca bine.

Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia  in ea.

Se da la cuptor pana se rumeneste usor.

Se scoate si se lasa la racit.

CREMA:

Se rupe ciocolata bucatele.Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume.

Se adauga ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.

Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina.Se adauga esentele.

Se face un sirop care se lasa la racit.

Se taie blatul in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema.

Se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

In crema se pot pune si fructe din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

20.04.2010, 11:05

nadina73 1

20.04.2010, 18:05

arat bine ,dar sectiune taiata?

nadina73 1

20.08.2010, 00:30

am revenit cu furcile 5 la numar

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat