Pentru ca maine Batranul meu tata face 89 ani i-am pregatit un tortulet, care sper ca este si bun, adica foarte bun. Am folosit pentru pandispan tava de 45/35 cm
Prima data separam 10 oua, albusul de galbenus. Apoi albusul il mixam bine pana devine sticlos, adaugam 10 linguri de zahar treptat si mixam in continuare pana zaharul se topeste. Adaugam si 2 zahar vaniliat, adaugam galbenusurile treptat si mixam mai departe. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu o paleta amestecam de jos in sus, usor ca blatul sa nu se lase la copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia obtinuta, uniformizam cu o paleta, apoi introducem tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Cand trece testul cu scobitoarea pandispanul este gata. Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Pentru crema spargem intr-o oala 5 oua, le mixam bine apoi adaugam 300 gr zahar si mixam bine in continuare pana devine cremos. Punem crema la aburi si amestecam continuu. Cand incepe sa se ingroase ca si o smantana adaugam cacaoa amestecata cu 2 linguri de apa ca sa nu faca cocoloase, apoi adaugam si ciocolata menaj si esenta rom. Mai lasam 10 minute si dam deoparte sa se raceasca. Punem margarina intr-un castron o mixam bine si cand crema este rece adaugam treptat in margarina si mixam pana devine cremos bine.
Intr-o craticioara punem 100 gr zahar si-l caramelizam, apoi adaugam 150 ml apa si lasam sa se dizolve. Punem deoparte la racit.
Luam pandispanul, il taiem in doua pe jumatate, apoi fiecare jumatate o taiem la fel, obtinand 4 bucati. Pe o tava punem o bucata, insiropam, adaugam crema si repetam operatiunea pana terminam cele 4 bucati. Apoi imbracam tortuletul cu crema, lateralele le ornam cu nuca de cocos, deasupra punem bombonelele si trandafirasii.
Yamiii, ce bunatate! LA MULTI ANI, TATA!
1
Serviti cu incredere si indrazniti sa-l faceti si voi
2
Se poate face cu diverse creme