Tort de ciocolata

de babi5 in Torturi, 24 Feb 2014 | 7807 vizualizari

 

Pentru ca maine Batranul meu tata face 89 ani i-am pregatit un tortulet, care sper ca este si bun, adica foarte bun. Am folosit pentru pandispan tava de 45/35 cm

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 400 gr zahar +10 linguri
  • 10 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 zahar vaniliat
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 1 cub de Rama (250 gr)
  • 50 gr nuca de cocos
  • bombonele pentru ornat
  • trandafirasi pentru ornat
  • esenta rom 1 fiola
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Prima data separam 10 oua, albusul de galbenus. Apoi albusul il mixam bine pana devine sticlos, adaugam 10 linguri de zahar treptat si mixam in continuare pana  zaharul se topeste. Adaugam si 2 zahar vaniliat, adaugam galbenusurile treptat si mixam mai departe. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu o paleta amestecam de jos in sus, usor ca blatul sa nu se lase la copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia obtinuta, uniformizam cu o paleta, apoi introducem tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Cand trece testul cu scobitoarea pandispanul este gata. Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Pentru crema spargem intr-o oala 5 oua, le mixam bine apoi adaugam 300 gr zahar si mixam bine in continuare pana devine cremos. Punem crema la aburi si amestecam continuu. Cand incepe sa se ingroase ca si o smantana adaugam cacaoa amestecata cu 2 linguri de apa ca sa nu faca cocoloase, apoi adaugam si ciocolata menaj si esenta rom. Mai lasam 10 minute si dam deoparte sa se raceasca. Punem margarina intr-un castron  o mixam bine si cand crema este rece adaugam treptat in margarina si mixam pana devine cremos bine.

Intr-o craticioara punem 100 gr zahar si-l caramelizam, apoi adaugam 150 ml apa si lasam sa se dizolve. Punem deoparte la racit.

Luam pandispanul, il taiem in doua pe jumatate, apoi fiecare jumatate o taiem la fel,  obtinand 4 bucati. Pe o tava punem o bucata, insiropam, adaugam crema si repetam operatiunea pana terminam cele 4 bucati. Apoi imbracam  tortuletul cu crema, lateralele le ornam cu nuca de cocos, deasupra punem bombonelele si trandafirasii.

Yamiii, ce bunatate! LA MULTI ANI, TATA!

 

TIPS-URI

1

Serviti cu incredere si indrazniti sa-l faceti si voi

2

Se poate face cu diverse creme

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu prune si vin