Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 29 Iun 2014 | 6658 vizualizari

 

Pentru acest tort am folosit reteta de blat a Diei, respectata intocmai, si a iesit un blat super! Il recomand cu incredere! Mersi Dia! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 240g zahar
  • 240g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. jeleul de visine:

  • 350 g visine fara samburi
  • 7 lg zahar
  • 1 plic jeleu rosu

Pt. crema de iaurt:

  • 400g iaurt gras 10%
  • 5 lg zahar
  • 150g frisca batuta
  • fructe diverse (eu am avut compot de cocktail de fructe)
  • 1 plic de gelatina

Pt. ornat:

  • frisca
  • foaie de napolitana imprimata la cererea sarbatoritei
  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine:

Blatul: Se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul la viteza maxima timp de 20-25 minute (eu am mixat 22 minute) pana isi tripleaza volumul (cat ca nu a dat afara din bolul robotului). Faina amestecata cu praful de copt se adauga la crema obtinuta in 3 reprize, amestecand usor pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se bate putin de masa apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 20 de minute se reduce focul la 180 de grade. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se stinge focul si se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa.

Dupa ce s-a racit bine se taie in doua. Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara si se aseaza un blat.

Jeleul de visine: Intr-o craticioara se pun visinele impreuna cu zaharul la foc si se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se lasa la racit. Se scurg visinele de sirop. Le asezam peste blatul din tava.

Din sucul rezultat (250 ml) se prepara un jeleu. Se rastoarna continutul plicului de jeleu intr-o craticioara iar siropul se adauga cate putin in timp ce cu un tel se amesteca continuu pana la omogenizare. Se da la foc mic timp de 1 minut amestecand mereu. In momentul in care jeleul obtinut incepe sa ramana pe tel, se ia de pe foc si se toarna peste blatul cu visine din tava intinzand repede cu o lingura. Se da la frigider pana se prepara crema.

Crema de iaurt: Fructele din compot se pun la scurs. Se amesteca iaurtul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga frisca batuta si se amesteca usor. Se toarna si fructele si se omogenizeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic apoi se adauga la crema obtinuta.

Se scoate tava din frigider si se toarna crema peste jeleu. Se niveleaza iar deasupra se aseaza cel de-al doilea blat. Se impacheteaza in folia alimentara si seda din nou la frigider pentru cca 2 ore.

Se scoate blatul din frigider, se aseaza pe o tava si se orneaza. Eu am intins un strat subtire de frisca deasupra pentru a putea lipi foaia de napolitana. Se foloseste jeleu deasupra foii de napolitana, eu nu am folosit pentru ca mi-a fost teama sa nu se intrepatrunda culorile din desen si sa supar printesa. :)

O parte din frisca am amestecat-o cu putin sirop de visine pentru a-i da culoare si am ornat tortul cu moate de frisca. Nu a fost ornat chiar asa de frumos dar eu am fost multumita pentru ca i-a placut micutzei si a fost tare bun tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor