Blat: Punem 4 linguri de zahar pe foc si lasam sa devina caramel, adaugam 2 linguri de apa si lasam la racit. Batem ouale cu 4 linguri de zahar si ulei,adaugam dulceata, faina si praful de copt si amestecam bine, siropul de caramel racit il adaugam la urma (daca compozitia e prea moale mai putem adauga 2 linguri de faina). Punem in tava si dam la cuptor pentru 30 de min. la 180°.
Crema: Topim ciocolata pe baia de aburi si lasam sa se raceasca un pic. Batem frisca bine si turnam ciocolata peste frisca amestecand de jos in sus pana se omogenizeaza totul .
Sirop: Punem un pahar de apa cu 4 linguri de zahar pe foc, cand zaharul s-a topit si incepe sa fiarba apa, adaugam esenta si luam de pe foc, lasam la racit.
Blatul racit bine il taiem in doua, insiropam partea de jos si punem crema. Punem si partea de sus, insiropam bine si dam la frigider pentru cateva minute.
Intre timp punem pe foc 100 gr de ciocolata cu 3 linguri de frisca lichida sau smantana si invartim pana se topeste si devine lucioasa si cremoasa.
Ciocolata topita o turnam peste tort,dam din nou la frigider cateva minute si apoi ornam cu frisca.
1
Puteti folosi si fructe sau alte tipuri de crema.