Tort de cappuccino

de Toamna07 in Torturi, 18 Dec 2012 | 6077 vizualizari

 

Craciunul este sarbatoarea mea preferata. Decoratiunile, colindele, sarbatoarea Nasterii Domnului imi dau o stare de liniste nemaiintalnita in alta perioada a anului. Am pregatit un tort cu mascarpone si ness care poate fi servit alaturi de familie sau prieteni, o bunatate, vi-l recomand!
Vin sarbatorile,vin !:)
Reteta pescuita din revista Good Food !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 250 g unt,moale
  • 250 g zahar brun
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua batute usor
  • 50 g nuci macinate
  • 200 ml ness,racit
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ness(lichid)
  • cacao pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cappuccino:

Mod de preparare blat:

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt  o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema;adaugam faina cernuta,ouale si praful de copt.Rezulta o  compozitie moale si galbuie.Se adauga si nucile plus jumatate din cafea,amestecand incontinuu sa se omogenizeze.Turnam aluatul in forma si dam la cuptor pentru 30 de minute pana cand este rumen si crescut. Se lasa blatul in forma inca 5 minute inainte de a fi scos din forma.

Cafeaua ramasa se indulceste cu 2-3 linguri de zahar si se stropeste blatul,taiat in doua felii, cu 4-5 linguri de cafea. Oprim 2 linguri de cafea pentru crema!

Eu am taiat blatul in cerculete mai mici si am facut pentru musafirii mei, mini tortulete !:)

Crema:

Se pun intr-un bol mascarpone,zaharul brun si cele doua linguri de cafea indulcita(foto jos).Se mixeaza bine. Cu 3/4 din aceasta crema fina se unge blatul si se acopera cu cealalta felie de tort.Acoperim cu crema ramasa si pudram cu cacao.

Este un tort exceptional de gustos.Crema fina de mascarpone si ness,il desavarseste!

Pofta buna! Sarbatori fericite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu