Tort de cafea

de Sabina in Torturi, 28 Mai 2009 | 4822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame migdale macinate
  • 100 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 4 oua
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 1 ceasca de cafea in care am adaugat si cateva patratele de ciocolata si esenta de rom
  • 1 lingurita pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri glazura ciocolata
  • ciocolata pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Macinam migdalele. Batem spuma untul cu zaharul. Separam galbenusurile de albusuri, incorporam galbenusurile in masa de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam 2 linguri de cafeaua. Adaugam ciocolata topita, pesmetul, migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua. Batem spuma albusurile apoi le incorporam usor in compozitie.

Aluatul il punem in forma si l dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Scoatem blatul din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi intepam cu un betigas de lemn si il insiropam cu amestecul de cafea si ciocolata si esenta de rom. Pregatim si cele doua galuzuri de ciocolata conform instructiunilor. Turnam peste tortuletul nostru avand grija sa uniformizam bine, iar la sfarsit ornam cu fulgi de ciocolata (facuti cu instrumentul de curatat legume).

Sursa mea de inspiratie a fost blogul Laurei Sava, unde am gasit aceasta reteta (la care am facut pe ici pe colo mici modificari)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

leoflori 1

13.06.2009, 14:26

cat de bine arata....notez reteta, o fac, il pap si ma apuc de dieta!

adry88 1

20.05.2011, 12:19

vreau si eu o portie

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:04

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu cappucino