Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

de T I M E A in Torturi, 20 Ian 2014 | 21998 vizualizari

 

Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest tortulet facut din biscuiti si cu un jeleu natural din fructe de padure. Pentru reteta de baza (blatul de biscuiti) m-am inspirat de la Licuta Marin pentru ca de foarte mult timp imi tragea cu ochiul tortul ei de biscuiti care contine si ciocolata:).

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti
  • 100 gr nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt (82% grasime)
  • 1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
  • 50 gr ciocolata topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Jeleu de fructe
  • 100 gr mure
  • 100 gr afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure:

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.  

Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti. 

Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.

Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.

Pregatim jeleul de fructe:

- punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde

- strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi

- adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul

- amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou

- cand se ingroasa luam de pe foc 

Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.

Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

Jeleul il puteti face cu orice alte fructe va plac

2

Daca nu aveti zahar pudra vanilat uneti zahar pudra si un plic de zahar vanilat

3

Am folosit o forma patrata de 23 cm, daca vreti sa fie mai inalt folositi o forma mai mica

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti