Pe vremurile de demult il faceam tare de multe ori ,dar in loc de frisca foloseam albusul batut pe aburi si din galbenusuri faceam crema ,acum daca ne-am modernizat am mai schimbat tehnica de preparare ,rezultat foarte bun si gustos ..
Prima data caramelizam 150 gr zahar cu 300 ml apa .
Apoi punem la fiert 1 l de lapte cu 300 gr zahar si zaharul vaniliat ,intr-un castron omogenizam praful de budinca cu 300 ml lapte rece ,apoi cind laptele clocoteste turnam budinca si lasam sa fiarba 5 min .
Amestecind continu.
Lasam sa se raceasca dar nu de tot apoi mixam bine impreuna cu cubul de rama.
Luam biscuiti, ii trecem prin ceaiul caramelizat si-i asezam pe o tava dreptunghiulara .
Asezam un strat punem crema, apoi urmatorul strat, asezam inversul celui de jos si alternam tot asa sub forma de sah ,pina terminam biscuitii.
Apoi batem frisca cu un praf intaritor si un zahar vaniliat si 2-3 linguri de zahar, apoi ornam tortuletul.
Deasupra radem cubuletul de ciocolata . Il dam la rece pentru citeva ore ideal ar fi pina a doua zi ..
Pofta buna!
1
este un desert foarte bun
2
se poate orna dupa preferinta fiecaruia