Tort de 27 pe 27

de deyutzky in Torturi, 27 Mar 2011 | 7858 vizualizari

 

Azi e ziua surorii mele si i-am facut un tort surpriza:D a implinit astazi 27 de ani pe 27 martie:D ornamentele sunt dupa reteta facuta de postavaru...din caramele sugus....multumesc pt idee>:D

 

INGREDIENTE

  • un blat de cacao
  • 1 plic budinca de caramel+500ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie+500ml lapte
  • 1plic glazura ciocolata+3 lg de apa
  • 1 plic praf pt frisca+150 ml lapte
  • 1 plic intaritor fisca
  • 1 punga de caramele sugus
  • colorant alimentar rosu+ 4 lg de zahar
  • colorant verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 27 pe 27:

Pt frisca:

Intr-un bol punem laptele rece(150ml) turnam praful de frisca, batem bine cu mixerul, adaugam intaritorul si mai batem cu mixerul 2-3 min.Punem la rece pana sunt gata si cremele.

Pregatim cremele: intr-un castronel punem 2-3 linguri de zahar, praful de budinca de caramel si 2-3 linguri lapte, amestecam bine...iar restul din 500 ml lapte il punem la fiert.Cand incepe sa fiarba il dam deoparte adaugam compozitia amestecand continuu.La fel procedam si la cea de vanilie.

Glazura: amestecam continutul plicului cu cele 3 lg de apa.

Colorantul rosu se amesteca bine cu cele 4 lg de zahar, iar cel verde il lasam simplu.

Trandafirasii:

Taiem fiecare caramica in 4, fiecare bucatica o punem intre 2 folii alimentare si o intindem bine cu sucitorul apoi fiecare petala o rasucim in jurul unei scobitori...si punem cate petale vrem( ca aici http://bucataras.md/retete/trandafiri-din-caramele-sugus-19095.html)

Asamblarea tortului: 

Punem primul strat de blat, adaugam budinca de caramel, adaugam al 2lea strat de blat + budinca de vanilie, adaugam al 3lea strat de blat. Il imbracam cu frisca iar cu glazura de ciocolata ornam tortul. Trandafirasii ii dam prin colorantul rosu cu zaharul si prin glazura cu ciocolata( 2 in colorantul rosu cu zahar, 3 in glazura iar restul ii lasam simpli)...tot din caramele modelam si cateva frunzulite pe care le punem in putin colorant verde. 

Se orneaza dupa preferinte...sper sa va placa:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 27 pe 27" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel