Eu fac cadouri dulci,ca ma pricep,zic eu,ca am tupeu...deci inca un tort aiuristic,ca asa-mi place mie...acum sper sa placa si sarbatoritei...daca nu,asta e ..teapa.....
Blat :
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de mai sus,avem grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.Impartim compozitia in doua,intr-una din ele adaugam cacaoa si lingura de lapte.Tapetam forma de tort ( 18 cm) cu hartie de copt si turnam compozitiile,alternand,galbena,maro,la final adaugam rodia si cu un bat de frigaruie imprastiem bobitele de rodie pe toata suprafata .Dam forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Cand este gata scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Crema :
Mai intai maruntim ciocolata alba,o amestecam cu 2 linguri de smantana dulce si o punem pe foc,pana se topeste ciocolata,fara sa lasam sa dea in fiert.Lasam sa se raceasca bine,apoi mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Apoi facem frisca din 250 g smantana dulce,amestecata cu 2 linguri de zahar farin si 2 linguri de lapte.Mixam pana obtinem frisca.
Intr-un castron punem 250 g mascarpone,adaugam crema de ciocolata alba si amestecam bine.Adaugam gemul de capsuni si jumatate din frisca,omogenizam crema.
Krant :
Alunele le spargem si le bagam putin la cuptor sa se prajeasca.Separat punem zaharul intr-o craticioara sa se topeasca,grija mare sa nu se arda.Cand a capatat o culoare maro deschis adaugam alunele prajite si omogenizam.Rasturnam totul pe un fund uns cu ulei si lasam sa se racesca.Cand s-a racit bagam krantul in robot si-l maruntim.
Sirop :
Sirop de capsuni diluat cu apa minerala.Nu am dat cantitati,faceti cat sa va ajunga sa siropati tortul.
Asamblare :
Dupa ce blatul s-a racit il taiem in patru.Asezam prima parte pe farfurie,o siropam,adaugam crema si nivelam.Procedam asa pana ajungem la ultima parte,peste care punem crema ramasa.Pe margini glasam cu frisca ramasa de la crema si apoi imbracam tortul cu krant si pe marginea tortului turnam ciocolata topita.