Tort ''Dana''

de Constelatialeu in Torturi, 29 Noi 2014 | 6982 vizualizari

 

Eu fac cadouri dulci,ca ma pricep,zic eu,ca am tupeu...deci inca un tort aiuristic,ca asa-mi place mie...acum sper sa placa si sarbatoritei...daca nu,asta e ..teapa.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura lapte
  • 1/2 rodie
  • Crema
  • 85 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana dulce
  • 250 g mascarpone
  • 250 g smantana dulce
  • 2 linguri zahar farin
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gem de capsuni
  • Krant
  • 80 g alune padure
  • 150 g zahar
  • Sirop
  • sirop de capsuni
  • apa minerala
  • Decor
  • ciocolata neagra topita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Dana'':

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de mai sus,avem grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.Impartim compozitia in doua,intr-una din ele adaugam cacaoa si lingura de lapte.Tapetam forma de tort ( 18 cm) cu hartie de copt si turnam compozitiile,alternand,galbena,maro,la final adaugam rodia si cu un bat de frigaruie imprastiem bobitele de rodie pe toata suprafata .Dam forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Cand este gata scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Crema :

Mai intai maruntim ciocolata alba,o amestecam cu 2 linguri de smantana dulce si o punem pe foc,pana se topeste ciocolata,fara sa lasam sa dea in fiert.Lasam sa se raceasca bine,apoi mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Apoi facem frisca din 250 g smantana dulce,amestecata cu 2 linguri de zahar farin si 2 linguri de lapte.Mixam pana obtinem frisca.

Intr-un castron punem 250 g mascarpone,adaugam crema de ciocolata alba si amestecam bine.Adaugam gemul de capsuni si jumatate din frisca,omogenizam crema.

Krant :

Alunele le spargem si le bagam putin la cuptor sa se prajeasca.Separat punem zaharul intr-o craticioara sa se topeasca,grija mare sa nu se arda.Cand a capatat o culoare maro deschis adaugam alunele prajite si omogenizam.Rasturnam totul pe un fund uns cu ulei si lasam sa se racesca.Cand s-a racit bagam krantul in robot si-l maruntim.

Sirop :

Sirop de capsuni diluat cu apa minerala.Nu am dat cantitati,faceti cat sa va ajunga sa siropati tortul.

Asamblare :

Dupa ce blatul s-a racit il taiem in patru.Asezam prima parte pe farfurie,o siropam,adaugam crema si nivelam.Procedam asa pana ajungem la ultima parte,peste care punem crema ramasa.Pe margini glasam cu frisca ramasa de la crema si apoi imbracam tortul cu krant si pe marginea tortului turnam ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Dana''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Muşuroi de cârtiţă"