Dragii mei "bucatarasi";incet,incet,am ajuns si eu la reteta 300 iar pentru acest eveniment dar si pentru ziua de 8Martie,Va urez un LA MULTI ANI calduros si va invit la o feliuta din acest delicios tort!!!
Este fara crema,doar blaturile pufoase!!
Albusurile batute spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, aromele, zaharul treptat apoi faina adaugata cu lingura; dupa ce am omogenizat totul, impartim compozitia in 3 boluri adaugand colorantul dorit, dupa care rasturnam in forma neunsa, cu grija sa nu se amestece; lasam la cuptor 30-35 minute, facand testul cu scobitoarea;
Pentru glazura,dam in clocot smantana, dam deoparte, incorporam fulgii de ciocolata, amestecam pana se raceste intr-un vas cu gheata sau apa rece, adaugam treptat zaharul si batem cu telul pana se ingroasa, dupa care imbracam tortul si-l decoram dupa preferinta.
Fiind forma nou achizitionata, nu am impartit compozitia si nu mi-au iesit blaturile egale; oricum forma este destul de mare si trebuiau dublate ingredientele; poate cu o alta ocazie.
1
daca aveti o forma, indiferent din ce material si nu putem da cu cutitul pe margini, rasturnam forma pe un platou si o infasuram cu un prosop umed si o lasam asa pana ce prajitura cade singura.
2
glazura daca este prea subtire, mai adaugam zahar, daca este prea groasa, mai adaugam putin lapte