Tort cu visine

de ela in Torturi, 15 Feb 2014 | 9522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 90 gr zahar brun
  • 90 gr zahar alb
  • 180 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic zahar vanilat (cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
  • 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
  • sare
  • CREMA:
  • 250 gr crema mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 1 pahar mic iaurt de visine
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 borcan compot de visine fara samburi(sau visine )
  • DECOR:
  • frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Punem visinele la scurs intr-o sita,din timp.

BLAT:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat 90 gr zahar brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute. Galbenusurile se bat separat cu 90 gr zahar, un praf de sare si cu un plic zahar vanilat. In compozitia de galbenusuri se adauga 5 linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de budinca, amidonul (cernem totul de doua ori) si praful de copt, apoi se adauga restul de compozitie din albus batut, amestecand usor de jos in sus.

Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit, se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti. Putem folosi si o tava mai mare si blatul iese mai putin inalt.

CREMA:

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe, apoi adaugam iaurtul de visine si mai mixam putin. Separat, mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca. Adaugam crema de mascarpone si mai mixam putin. Incorporam visinele (lasam cateva pentru decor) si amestecam usor (visinele putem sa nu le bagam in crema ci sa le punem peste frisca, asa cum am facut eu).

Asamblam tortul: insiropam blatul de jos cu zeama de cmpot, ungem cu crema si continuam la fel. Insiropam blatul de sus foarte putin. Decoram cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mure