Tort cu visine

de ela in Torturi, 15 Feb 2014 | 9807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 90 gr zahar brun
  • 90 gr zahar alb
  • 180 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic zahar vanilat (cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
  • 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
  • sare
  • CREMA:
  • 250 gr crema mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 1 pahar mic iaurt de visine
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 borcan compot de visine fara samburi(sau visine )
  • DECOR:
  • frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Punem visinele la scurs intr-o sita,din timp.

BLAT:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat 90 gr zahar brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute. Galbenusurile se bat separat cu 90 gr zahar, un praf de sare si cu un plic zahar vanilat. In compozitia de galbenusuri se adauga 5 linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de budinca, amidonul (cernem totul de doua ori) si praful de copt, apoi se adauga restul de compozitie din albus batut, amestecand usor de jos in sus.

Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit, se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti. Putem folosi si o tava mai mare si blatul iese mai putin inalt.

CREMA:

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe, apoi adaugam iaurtul de visine si mai mixam putin. Separat, mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca. Adaugam crema de mascarpone si mai mixam putin. Incorporam visinele (lasam cateva pentru decor) si amestecam usor (visinele putem sa nu le bagam in crema ci sa le punem peste frisca, asa cum am facut eu).

Asamblam tortul: insiropam blatul de jos cu zeama de cmpot, ungem cu crema si continuam la fel. Insiropam blatul de sus foarte putin. Decoram cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache