Tort cu suncă sau creveţi, by Lea

de articook in Peste, 21 Iun 2010 | 7055 vizualizari

 

Este o reteta suedeza. Si tortul de creveti si cel cu sunca se face cu aceasi reteta se schimba doar ingredientul creveti/sunca.

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 2 oua fierte si taiate cubulete
  • 1/2 dl iarba lamaioasa (alte denumiri: citronella,lemon grass)
  • 3/4 dl smantana
  • 3/4 dl maioneza
  • cca 60 g caviar negru sau portocaliu(doar pt tortul de creveti)
  • se amesteca ingredientele Compozitia 2:
  • 175 g creveti tocati / sunca
  • 1/2 dl smantana
  • 1/2 dl maioneza
  • 1/2 dl marar verde(crud)
  • Compozitia pentru ornat:
  • 1dl frisca fara zahar batuta cu mixerul
  • 1/2 dl maioneza
  • salata verde
  • rosii
  • castravete
  • lamaie
  • 500 g creveti / sunca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu suncă sau creveţi, by Lea:

se amesteca ingredientele

Tortul se poate face pe paine toast feliata sau pe blat de paine. Paine se unge cu un strat subtire de unt pe urma se da cu comp.1 si comp.2, repetati procedeul pana cand aveti 3 straturi. Daca tortul se va consuma seara se prepara dimineata,daca se va consuma la amiaz se face de seara. Ornatul se poate face inainte de consum cu 2 ore sau 3

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu suncă sau creveţi, by Lea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

adry88 1

08.05.2011, 13:13

arata superb

Panacris 1

24.02.2014, 09:03

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele picante din peste