Tort cu spuma de ciocolata

de Corinuta in Torturi, 15 Sep 2010 | 5357 vizualizari

 

Cu tortul asta e poveste lunga......suna tentant dar, am stat si m-am uitat la reteta cateva saptamani. Pana la urma mi-am facut curaj si l-am facut......cobai a fost Cristi saracu:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 200 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • un praf de sare
  • Ptr crema:
  • 200 g ciocolata
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de ciocolata:

Se framanta bine cu mixerul (cu paletele ptr aluat), faina cu sarea, zaharul, untul, oul si smantana. Se acopera si se lasa la frigider cam 30 de minute. Se incalzeste cuptorul, se unge o forma de tort de 26 cm, se intinde o foaie rotunda si se aseaza pe fundul formei. Se baga in cuptor si se coace 25 de minute la 200 de grade.

Se topeste ciocolata in microunde sau pe baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusirile se bat cu mixerul adaugand si zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga ciocolata calduta si se pun deoparte.

Se bat albusurile si frisca separat, pana se intaresc. Se adauga pe rand in amestecul se ciocolata si se intinde peste blat. Se lasa la frigider 5 ore. Se decoreaza cu aschii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat de mere