Tort cu sampanie si bezea

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 11 Ian 2011 | 10018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat bezea:
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi lamaie
  • praf de cacao
  • fructe uscate
  • Blat(2 buc):
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 15 g praf de copt
  • vanilie
  • Crema:
  • 500 g crema de branza(eu am avut quark)
  • 300 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 150-200 g zahar
  • 250 ml sampanie
  • 20 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sampanie si bezea:

Blat bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si zeama de lamaie.Trebuie sa rezulte o spuma rigida.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de coptsi se aseaza bezeaua formand valuri cu ajutorul unei linguri.Deasupra se presara cacao si fructe uscate.Tava se da la cuptorul preincalzit,timp de 3 ore trebuie lasata la foc mic.

Blat:
(se pot face 2 blaturi sau doar unul si se taie in doua,daca faceti 2 foi folositi jumatate din cantitati).Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga uleiul si vanilia si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de copt sau cu ulei si faina si se toarna compozitia.Tava se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini si trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga vanilia si se omogenizeaza.La crema de oua se adauga crema de branza si se omogenizeaza.La crema se adauga sampania si se omogenizeaza foarte bine.Intr-un vas separat se bate frisca spuma tare si se incorporeaza cremei.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece 10 min,apoi se dizolva la bain-marie,fara sa fiarba.Gelaina se amesteca bine cu cateva linguri de crema,apoi se incorporeaza in toata crema.

Asamblare:
Folosim tava in care am copt blaturile,cu peretii detasabili.Inelul tavii se pune pe un platou rotund.Se aseaza primul blat insiropat si 1/2 din cantitatea de crema si se da la frigider 15 min;se acopera cu celalalt blat insiropat si cantitatea de crema ramasa,se lasa 10 minute la frigider.Deasupra cremei se aseaza blatul de bezea racit.
Este recomandat salasati tortul peste noapte la frigider.Marginile se pot imbraca in frisca,iar bezeaua se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite