Tort cu piersici si ciocolata alba

de La Ancuta in Torturi, 3 Feb 2013 | 4984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 280 g f aina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 550 ml smantana pentru f risca
  • 15 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Crema cu piersici:
  • 450 g piersici din compot
  • 350 ml smantana pentru f risca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 5 linguri apa
  • Bordura de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • o fasie de punga cu bule, pentru ambalat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si ciocolata alba:

Blat:

Mixam albusurile spuma impreuna cu apa si un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adagam peste spuma. Amestecam pana se incorporeaza. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o adaugam apoi treptat in compozitie. Amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~25 de minute). Scoatem blatul pe un gratar de bucatarie si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit il taiem in trei foi.

Pregatim apoi crema de ciocolata alba. Rupem ciocolata si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza. apoi lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece iar apoi o topim pe foc mic, avand grija sa nu clocoteasca. Dam de pe foc si adaugam 4 linguri de ciocolata topita, peste gelatina. Amestecam pana se omogenizeaza apoi putem amestecam cu restul de ciocolata topita.

Separata mixam frisca ramasa (350 ml) apoi o adaugam peste ciocolata topita si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pe un platou asezam o foaie de tort si montam in jurul ei inelul pentru tort. Peste blat punem crema de ciocolata si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de tort si dam la frigider pana pregatim crema de piersici.

Scurgem piersicile de sirop si le taiem bucatele mici.

Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra, iar gelatina o punem la hidratat in 5 linguri de apa rece. Dupa ce s-a hidratat o dizolvam la foc mic. Peste gelatina adaugam 3 linguri de frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam usor cu restul de frisca batuta. La final adaugam pirsicile taiate si amestecam usor.

Punem crema pe tort si acoperim cu ultima foaie de blat. Dam tortul la frigider pentru doua ore.

Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul si imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca apoi ne ocupam de bordura de ciocolata.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu laptele si untul. Dam apoi deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.

Ciocolata topita o intindem in strat uniform pe toata supragata foliei de impachetat si lasam sa se raceasca, atat cat sa nu mai curga. Montam folia cu ciocolata pe marginea tortului si dam la frigider pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit indepartam usor folia.

Ornam apoi dupa preferinte (eu m-am grabit pentru ca era cam tarzie ora) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

alba_zori 1

04.02.2013, 16:21

foarte frumos si bun,imi place foarte mult zaharul tau violet,si bordura de cioco,super tort!

Gabriela T 1

25.05.2013, 22:47

Foarte bun si frumossss

alinadaria 1

26.05.2013, 00:23

chiar trb sa fac reteta asta,arata ffffffffffff bine.sper sa reusesc,vreau sa-l fac de ziua fetitei mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee