Tort de mere

de gugugh in Torturi, 28 Oct 2010 | 10623 vizualizari

 

o bunatate de tort, racoritor si merge papat si cu frisca dar si fara

 

INGREDIENTE

  • mere ionatan, nr in functie de marimea tavii in care facem
  • 1/2 pachet unt
  • 150 gr zahar si 3 linguri
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • zahar vanilat
  • coaja lamaie
  • frisca dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta

Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete.

Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie.

intre timp facem aluatul de pandispan: albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat adaugam galbenusurile perand, coaja de lamaie si faian, amestecam cu o spatula.

punem apoi compozitia de pandispan peste mere si lasam la cuptor pana e gata copt blatul. rasturnam tortul pe un platou cu sus in jos ca merele sa vina deasupra. ornam cu frisca dupa ce s.a racit si apoi la frigider.

 

TIPS-URI

1

daca facem intr.o cratita mai mare se pun mai multe oua si acelasi nr de linguri de zahar si linguri de faina

2

in interiorul merelor putem pune dulceata , stafide, nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT '' New Year''