Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )

de Constelatialeu in Torturi, 10 Iun 2016 | 7238 vizualizari

 

900 de zambete, de hohote de ras si multa veselie si pasiune de a gati pentru cei dragi si cine se mai nimereste pe la usa mea.....e deschisa........Sunt doar o amatoare, n-am pretentii ca stiu, doar ma straduiesc sa gatesc cu gust si cum gustul nu se discuta, e vorba de gustul meu.....zic sa ne radem nitel ca mie asa-mi place....am facut un tort, acum sta la rece, sper sa stea pana maine, desi unii, nu dau nume , n-au rabdare....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 130 g nuca macinata
  • 100 g migdale macinate
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • 18 piscoturi
  • Crema de unt cu ness pentru umplut tortul
  • 200 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 60 ml apa
  • 5 galbenusuri
  • 1 pliculet cu vanilie bourbon Dr.Oetker
  • 10-15 g ness
  • Crema pentru ornat cu ciocolata alba Schogetten
  • 100 g cicolata alba
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 1 pliculet cu vanilie bourbon
  • Crema pentru ornat cu ciocolata cu lapte Fine Carre
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana dulce cu peste 30% grasime
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom
  • Decor
  • bastonase de ciocolata cu menta si cappucino
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 ):

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila  cu diametrul de 28 cm. Tapetam forma cu hartie de copt si apoi ne apucam sa facem blatul. 11 abusuri ( 5 albusuri sunt de la crema cu ness) cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare. 6 galbenusuri cu 10 linguri de zahar le mixam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam nuca si migdalele macinate, omogenizam, apoi cernem faina si praful de copt. Adaugam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma de tort si asezam pe margine piscoturile. Dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine si apoi in sectionam in 3. De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine.

Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, cand a inceput sa clocoteasca tragem de pe foc si adaugam fiolele cu esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt cu ness pentru umplut tortul

Apa cu zaharul le punem la fiert ( 120 grade daca aveti termometru) daca nu cand incepe sa faca bule multe il luam de pe foc . Peste cele 5 galbenusuri punem pliculetul cu vanilie bourbon, ness-ul si apoi incepem sa turnam siropul fiebinte mixand continuu, mixam pana cand obtinem o crema spumoasa. Acesta crema o incorporam in untul moale, punem putin cate putin, pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de cicolata alba : Ciocolata impreuna cu smantana pe foc, pana ce se topeste ciocolata, sa nu atinga punctul de fierbere, tragem de pe foc si incorporam pliculetul cu vanilie bourbon, dam apoi la frigider cca 2 ore. Apoi cu ajutorul mixerului mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

Crema cu ciocolata cu lapte. Procedam la fel ca la crema de ciocolata alba.

Asamblare: Dupa ce s-a racit blatul il sectionam in 3, asezam prima parte si o insiropam bine, apoi adaugam jumatate din crema de unt, asezam partea a doua, insirpam si intindem restul de crema peste care punem ultima parte de blat si o insiropam. Apoi ornam cu cele doua creme si decoram cu bastonasele de ciocolata cu menta si cappucino. Se da la rece, se taie de preferat a doua zi, daca poti, daca nu, asta este...ca  nu l-am facut sa ne uitam la el...:)))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte