Tort cu nuca de cocos

de Bucataria_Portocalie in Torturi, 24 Mar 2010 | 9071 vizualizari

 

sursa de inspiratie Nuts About Cooking (mersi, Olgutza!)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU NEGRESA 
  • 1 pachet unt
  • 250 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • praf copt
  • INGREDIENTE CREMA COCOS:  
  • 600 ml lapte
  • 250 gr nuca cocos
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • extract de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

PREPARARE BLAT (NEGRESA)

Topim ciocolata cu untul intr-un vas la foc mic. Batem ouale cu zahar, adaugam compozitia de ciocolata cu unt (topita si racita), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Punem compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor (care a fost bine incalzit in prealabil) pentru 30-40min.

PREPARARE CREMA:

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam nuca de cocos. Stingem focul si lasam 10-15 min.

Strecuram apoi laptele si il punem iar pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar (100 gr). Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu zaharul ramas, extractul de vanilie, faina si cateva linguri de lapte cald.

Punem amestecul de galbenusuri peste laptele din vas, amestecam bine pana se ingroasa compozitia si luam vasul de pe foc.

Adaugam in compozitia de mai sus cocosul pe care l-am strecurat la inceput si albusurile batute spuma.

Tortul e usor de ansamblat, peste blatul de negresa adaugam crema de cocos racita, ornam cu ciocolata rasa si servim cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]