Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt. Cand spuma este tare se adauga galbenusurile, faina si nuca treptat, amestecandu-se usor de sus in jos. Se pune intr-o forma de copt tapetata cu putin unt si faina, dupa care se da la foc pt 25-30 minute
Crema:
Intr-un bol se pune laptele rece de la frigider, se adauga praful pentru crema, 4-5 linguri de zahar pudra si se mixeaza pentru 3 minute conform instructiunilor de pe plic. Cand s-a intarit se adauga nuca si se amesteca usor de sus in jos pana la omogenizare
Siropul:
Intr-un vas mai inalt se pune apa, esenta de rom, zaharul si visinata si se amesteca pana la omogenizare (pana se topeste zaharul)
Crema pt decor:
Se amesteca untul moale cu cacaua si zaharul pudra pana la formarea unei creme omogene
Asamblare:
Blatul se taie in doua parti egale. Se insiropeaza partea de jos, se adauga crema cu nuca, se pune si cel de al doilea blat, se insiropeza si se pune restul cremei. Se decoreaza dupa placul fiecaruia