Tort cu nuca

de Alexandra Burz in Torturi, 19 Noi 2013 | 4342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pt prajituri Dr Oetker cu aroma de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 gr nuca taiata marunt (eu am facut-o cu robotul de bucatarie)
  • 4-5 linguri zahar praf
  • Pentru sirop:
  • 750 ml apa
  • 2 esente de rom
  • 100 ml visinata
  • 2-3 linguri de zahar
  • Pentru decor:
  • 75 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar praf
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt. Cand spuma este tare se adauga galbenusurile, faina si nuca treptat, amestecandu-se usor de sus in jos. Se pune intr-o forma de copt tapetata cu putin unt si faina, dupa care se da la foc pt 25-30 minute

Crema:

Intr-un bol se pune laptele rece de la frigider, se adauga praful pentru crema, 4-5 linguri de zahar pudra si se mixeaza pentru 3 minute conform instructiunilor de pe plic. Cand s-a intarit se adauga nuca si se amesteca usor de sus in jos pana la omogenizare

Siropul:

Intr-un vas mai inalt se pune apa, esenta de rom, zaharul si visinata si se amesteca pana la omogenizare (pana se topeste zaharul)

Crema pt decor:

Se amesteca untul moale cu cacaua si zaharul pudra pana la formarea unei creme omogene 

Asamblare:

Blatul se taie in doua parti egale. Se insiropeaza partea de jos, se adauga crema cu nuca, se pune si cel de al doilea blat, se insiropeza si se pune restul cremei. Se decoreaza dupa placul fiecaruia

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ceas