sau.."nectarul tineretii".....de ce nectarul tineretii??? odata pentru ca imi plac foarte mult nectarinele si pentru ca nepotul meu a implinit frumoasa varsta de 21 de ani .tanar nu????a meritat efortul chiar daca am ramas cu platoul gol ......!
pentru blat:
pentru crema:
pentru ornat :
blatul: albusurile le batem cu un praf de sare.
galbenusurile le batem cu zaharul si apoi cu apa rece pana se formeaza o crema spumoasa ,apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.
se adauga si zeama de lamaie si la final faina .
se unge o forma rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina,dupa care se adauga compozitia si se da la cuptor pentru 40 de minute.
dupa ce s-a copt tortul se lasa sa se raceasca ,dupa care se taie in trei parti egale.
crema: se pune laptele intr-un vas impreuna cu zaharul, se amesteca bine pana se topeste si apoi se adauga faina si cacaua dupa care se pune pe foc pana se ingroasa.
se da deoparte si se adauga margarina si se amesteca bine pana se topeste.
asamblare:
peste primul blat se adauga cateva linguri de jeleu de corcoduse,apoi o parte de crema .
apoi se aduga al 2-lea blat ,iar jeleu ,iar crema.
la final se aseaza al 3lea blat si se intinde restul de crema ca in poza .
la ornat am folosit nectarine, frisca (pe care am pregatit-o amestecand praful de frisca cu laptele si intaritorul) si ciocolata care am ras-o deasupra.
1
zeama de lamaie nectarine