Acest tort este facut cadou pentru parintii nasilor nostri care implinesc o frumoasa varsta.Au zilele de nastere apropiate asa ca am facut un tort dublu. Este un tort usor,racoros si delicios!
Blat :
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat apa,galbenusurile ,vanilie si faina amestecata cu praful de copt ,in 2-3 transe,amestecand usor cu o spatula.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
Am lasat blatul sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.
Sirop:
Am fiert apa cu zaharul si zeama de portocala aprox 4-5 minute.
Am lasat la racit si am adaugat esenta de rom.
Mousse de mure:
Am fiert murele cu zaharul si zaharul vanilat 5-6 minute.
Am pasat apoi fructele cu ajutorul unui blender pana am obtinut un piure.
Am strecurat piureul de eventualele seminte apoi l-am lasat la racit.
Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste piure.
Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat piureul de mure si am mixat pana am obtinut o crema fina.
Mousse diplomat:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,vanilia,coaja de portocala si amidonul.
Am adaugat treptat laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana a prins consistenta.
Am lasat crema la racit .
Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste crema de ou.
Am mixat frisca cu smantana pana s-a intarit apoi am adaugat crema de ou.
Asamblare:
Intr-o tava cu inel detasabil am pus primul blat si l-am insiropat.
Peste blat am pus mousse-ul de mure,mousse-ul diplomat si am nivelat bine.
Am pus celalalt blat pe care l-am insiropat si pe el si am acoperit tortul cu o folie.
L-am dat la rece pana a doua zi.
Am rasturnat tortul cu grija pe un platou si am indepartat folia.
L-am imbracat in frisca si l-am decorat cu o poza comestibila.(voi puteti sa il decorati dupa imaginatie cu frisca,ornamente din ciocolata,fructe etc)
1
Am folosit o tava de 35/25 cm.