Desert tort cu crema de mere si frisca

de gaby_gabytza in Torturi, 19 Mar 2019 | 4484 vizualizari

 

retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • blat
  • cca 300 g biscuiti
  • crema
  • 1 kg mere
  • 350 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • decor
  • 150 ml frisca lichida vegetala
  • mure
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mere si frisca:

Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu se prinda de fund.Mai lasam sa fiarba impreuna 2-3 min, amestecand continuu pana se ingroasa crema si oprim focul

Pregatim o tava si tapetam pereti si fundul tavi cu biscuiti.Rasturnam crema si nivelam sa fie la fel peste tot.Sfaramam cateva mure si presaram deasupra peste crema apoi dam la rece.

Mixam frisca lichida si o adaugam peste crema rece. Decoram cu mure si ciocolata deasupra.

Eu am servit abia a 2 a zi prajitura dar daca va grabiti sa o mancati insiropati biscuitii inainte de ai pune in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post