Tort cu mousse de mure, branzica si afine

de simona72 in Torturi, 4 Noi 2013 | 6379 vizualizari

 

Este un tort aniversar...cu dedicatie pt fiul meu Bogdan, prietena noastra de pe site Dea-Dea si cu multumiri bucatarasilor pt ajutorul acordat...Nu a iesit ce-mi doream, dar eu zic ca a iesit un tort delicios pt care am primit laude de la niste copii veniti la petrecere...da ce va pricepeti tanti:))...va las sa savurati...Multumesc Laura!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pline pudra de roscove
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic de praf de copt
  • pt mouuse de mure:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri pline de gem de mure http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • 50 ml apa
  • 1 cana de afine(congelate am avut eu
  • pt crema de branza:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr branza proaspata 0,2%grasime de la Delaco
  • 3-4 linguri zahar
  • 1/2 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • pt decor:
  • ciocolata alba
  • mure
  • toping de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de mure, branzica si afine:

Pt blat: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul in fir subtire. Faina o amestecam cu pudra de roscove, praful de copt si le adaugam peste amestecul de oua, amestecand cu un tel, de data acesta, incet pana se incorporeaza toate. Tapetam o forma rotunda cu inel detasabil cu hartie de copt. Punem aluatul in forma si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Pt mousse de mure: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam mascarponele cate putin, dizolvam gelatina in apa, lasam la hidratat, deasupra flacarii de la aragaz amestecam pana se dizolva. Adaugam gemul de mure peste gelatina, le amestecam bine pane gemul se desface si-l turnam peste crema de frisca si mascarpone.

Pt crema de branza: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam branza treptat si gelatina dizolvata ca si la mousse. 

Pt asamblare: dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, inlaturam hartia de copt, punem la loc blatul in forma cu inel, adaugam mosseul de mure, dam la rece pt 30 minute, adaugam ceasca de afine si le distribuim pe toata suprafata tortului, adaugam crema de branza si mai dam la frigider pt 1-2 ore sau pana cand este servit. Se inlatura inelul detasabil, se muta tortul pe platou, se decoreaza cu ciocolata alba rasa si mure(congelate am avut eu) si se serveste cu toping de ciocolata(pe baie de aburi topim 50 gr ciocolata menaj+50 ml smantana pt frisca). Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de mure, branzica si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie si budinca de capsuni