Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

de diaconta in Torturi, 16 Aug 2010 | 8231 vizualizari

 

De fapt era o prajitura dar eu am facut un tort pentru ca era ziua mamei mele.Mi-a placut tare mult combinatia de blat cicolatos si crema racoroasa de piersici.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cocolata cu lapte,eu am folosit cioc.menaj cu lapte
  • 7 oua
  • 250gr zahar
  • 80 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 gr. frisca lichida
  • 1 compot mare piersici
  • 30 gr gelatina
  • vanilie
  • sare
  • frisca si ciocolata pentru decor

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici:

Pentru blat:

Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare.

Se adauga si cele 80 gr faina,amestecand incet.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda de tort) si se da la cuptorul incalzit pentru cca 15 minute.

Dupa ce s-a racit blatul indepartam hartia de copt.

Intre timp ne ocupam de crema.

Pentru mousse-ul de ciocolata,punem la inmuiat 1o gr gelatina in apa rece pentru 10 minute.

se topeste 150 gr ciocolata cu lapte.3 galbenusuri de freaca cu 75 gr zahar.La fel si un albus tot cu 75 gr. zahar.

Se bat 200 ml frisca lichida si o amestecam cu albusurile si crema de galbenusuri.

Incalzim gelatina pe bain marine si o incorporam in amestec.

La urma adaugam si ciocolata topita.

Se pune blatul pe un platou cu inelul de la forma de copt si punem deasupra mousse-ul de ciocolata.

Dam la frigider pana ne ocupam de mousse-ul de piersici.

Piersicile din compot cu 150 ml suc se fac piure in blender.Se pun la inmuiat 20 gr gelatina si se pune pe bain marine.

Se separa 2 oua,albusurile se bat spuma.

Galbenusurile se pun si ele pe bain marine impreuna cu 3 linguri de compot.Se amesteca pana cand se obtine o crema pufoasa si apoi se lasa la racit.

Se bat 300 ml frisca lichida.

Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu albusurile,apoi incetisor adaugam si piureul de piersici,gelatina incalzita iar la urma frisca batuta.

Se amesteca cate putin in crema ca sa nu se lase piureul de piersici.

Se pune apoi mousse-ul de piersici peste blat si mousse-ul de cioco.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se orneaza dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello