Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta

de aziz in Torturi, 9 Apr 2011 | 6535 vizualizari

 

e tare buna,ma laud singura ce sa fac pina faceti si voi.....e un blat alb de amandina, mousse de ciocolata alba cu aroma de menta si restul vedeti....:)))))si ca sa nu ma intrebe ai mei dar ..ciocolata ,,unde este am imbracat totul in mousse de ciocolata amara

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • o lingura amidon alimentar
  • 7 linguri cu faina
  • 1 plic praf de copt

mousse :

  • 250 ml smantina pt frisca lichida
  • 250 gr frisca batuta
  • 200 gr ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • 5-6 picaturi esenta naturala de menta
  • citeva bobite de afine din dulceata

pt mousse de ciocolata amara:

  • 100gr ciocolata amara
  • 100 frisca lichida
  • 100gr frisca batuta 5 gr gelatina

pt insiropat:

  • un pahar lapte
  • 100gr poate si mai putin zahar
  • esenta vanilie

pt decor:

  • eu am folosit pufi imbracati in ciocolata alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta:

batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea.

galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot.

faina, amidonul si praful de copt se amesteca impreuna si se dau prin sita apoi se incorporeaza lingura cu lingura in compozitia pt blat usor amestecind la fel de jos in sus.

punem intr-o tava mijlocie ca marime, nu cea de cuptor ,unsa cu margarina sau unt sau ulei.

se da la cuptor 175 grade pina se coace ,

facem testul cu scobitoarea ,in medie cam 25-30 minute.

dupa ce scoatem din cuptor lasam blatul la racit cam o ora, poate si  de la o zi la alta ,apoi il taiem in 3 ,pe care le insiropam cu lapte amestecat cu zahar si esenta de vanilie.

mousse de ciocolata alba:

250 gr de frisca se pune intr-o cratita pe aragaz impreuna cu ciocolata si amestecam continuu pina se topeste dar nu se fierbe.

smantana ramasa  se bate sau mixeaza pina devine frisca.

siropul se lasa la racit si ii adaugam esenta de menta si se amesteca cu frisca .

trecem la asamblarea tortului:

un blat,il insiropam cu putin lapte cald apoi mousse de ciocolata alba ,blat nr 2 il insiropam si pe el apoi

mousse de cioco alba si bobite de afine din dulceata,apoi blatul 3.

deasupra facem un mousse de ciocolata amara:

100 ml frisca la incalzit cu ciocolata amara, cealalta 100 de ml se face frisca si se amesteca cu siropul obtinut si cu gelatina hidratata intr-o lingura de apa si apoi topita la baie de aburi.

turnam mousse-ul deasupra si dam la frigider cel putin 5 ore.

se orneaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata