Tort cu mousse de ciocolata

de AncaAly in Torturi, 15 Aug 2011 | 6501 vizualizari

 

Tort cu mousse de ciocolata, un adevarat deliciu

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • Mousse ciocolata neagra:
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 ciocolati (300g): una cu lapte, una amara
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
  • Mousse ciocolata alba:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Preparare tort cu mousse de ciocolata:

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura de apa. Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga cate putin peste galbenusuri. Albusurile se bat spuna separat si se adauga peste compozitia anterioara, amestecandu-se de sus in jos. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu faina si se da la cuptor. Se verifica cu scobitoarea daca este copt.

Mousse: (se procedeaza la fel pt amandoua) Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece. Frisca lichida se da in clocot la foc mic. Se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Se adauga foile de gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.

Blatul de taie in 3. In tava in care s-a copt se aseaza primul blat apoi se toarna mousse-ul de ciocolata neagra. Se adauga al doilea blat si se toarna mousseul de ciocolata alba, iar apoi se aseaza ultimul blat. Se da la frigider pana se intareste.

Tort cu mousse de ciocolata se scoate din forma si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort trunchi de copac