Reteta de crema este de la Amalia,iar reteta de blat de la Miha.Le multumesc mult
Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La sfarsit ciocolata rasa.Aluatul obtinut il turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt
crema : Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede. Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma.
Siropul:am amestecat apa cu zaharul si le-am pus pe foc pana s-a topit zaharul si apoi am adaugat esenta de rom.
Am taiat blatul in 3,am insiropat prima parte,am pus peste jumatate din crema si am alternata pana s-a terminat blatul.Deasupra am pus o ciocolata topita cu 4 linguri de frisca kichida si am decorat cu frisca batuta.
POFTA BUNA!!