Merele se spala si se taie felii sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt. Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt. Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se inmoaie si capata culoare maronie.
Blatul :
6 albusuri se bat spuma , se adauga 6 linguri cu zahar si se continua mixarea, apoi , pe rand, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt, mixand continuu. Taiem cu un cutit ciocolata menaj, in bucati mici, pe care le adaugam in compozitia de blat. Cand merele sunt coapte, turnam compozitia de blat peste acestea si dam la cuptor pentru inca 25-30 minute. Cand blatul s-a copt turnam siropul pe toata suprafata acestuia, apoi rasturnam tortul pe un platou si-l ornam cu frisca. Eu am folosit si ciocolata lichida in ameste cu frisca J .
Siropul:
Intr-un ibric imprastiem 4 linguri cu zahar pe care le caramelizam la foc mic. Cand tot zaharul s-a topit, adaugam cu grija 300 ml apa ( atentie, se degaja mult abur ) si lasam pe foc pana se omogenizeaza totul. Dam deoparte, racim si adaugam esenta de rom.