Tort cu mere in caramel

de Steffy in Torturi, 1 Iul 2012 | 7824 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu Petre, am decis sa fac pentru prima data acest tort. Am riscat, dar musafirii au fost incantati de combinatia de gusturi. M-am inspirat din reteta bucatarasului ionix, am facut cateva modificari si a iesit un tort foarte bun. Multumesc ionix.

 

INGREDIENTE

  • Caramelul pentru mere
  • 3 mere
  • 50 g unt
  • 5 linguri zahar
  • o lingurita apa
  • Blatul pentru tort
  • 6 oua mari
  • 6 linguri cu varf de faina
  • un praf de copt
  • 2 plicuri ciocolata calda cu rom
  • o esenta de rom
  • 2 lingurite cacao
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema pentru tort
  • 4 oua
  • 500 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • Decor pentru tort
  • un pachet frisca
  • 150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere in caramel:

Caramelul pentru mere

Folosim o cratita cu peretii mai inalti pentru a face caramelul. Punem cele 5 linguri de zahar si apa, mestecam pana se topeste zaharul. Intindem zaharul pe peretii cratitei, lasam sa se raceasca si sa se intareasca.

Taiem merele felii si le asezam peste zaharul caramel intarit, punem untul deasupra merelor si introducem la cuptor circa 5 minute la foc mic.

Blatul pentru tort

Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga plicurile de ciocolata calda cu rom si cacao. Combinam albusurile cu galbenusurile, peste care adaugam esenta de rom.

Faina se combina cu praful de copt si se adauga peste compozitia de mai sus. Consistenta blatului trebuie sa fie ca la chec. Jumatate din aceasta compozitie o punem peste merele scoase de la cuptor.

Punem iar la cuptor pana se intareste putin blatul.

Crema pentru tort

Separam ouale, albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si pliculetele de zahar vanilinat. Combinam albusurile cu galbenusurile, peste care punem laptele caldut.

Punem aceasta crema peste blatul din cuptor si introducem la cuptor circa 10 minute. Cand s-a intarit putin, adaugam si restul compozitiei de blat care a ramas.
Se coace la foc mic. Tortul este gata dupa ce trece testul cu scobitoarea. Se da la rece.

Decor

Preparam frisca asa cum scrie pe pliculet si ornam tortul dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Steffy 1

01.07.2012, 21:41

Pentru alba_zori...tortul ti-a iesit amar probabil de la zaharul caramelizat. Poate l-ai ars prea mult, astfel si-a schimbat gustul. Multumesc pentru comentariu

Bya Ralu 1

01.07.2012, 22:55

Rocsi 1

02.07.2012, 11:13

La multi ani pentru tatal tau!! bun tortul de mere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate