Blat
Cacaoa se va opari cu apa, adaugam untul taiat cuburi, mixam compozitia la viteza mica. Treptat adaugam zaharul, laptele, ouale unul cate unul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 si se vor coace 2 blaturi in tava cu diametrul de 26 cm, se coc la 180 grade 25-30 min (testul cu scobitoarea). Rezulta un blat umed ce nu trebuie insiropat. Se lasa la racit
Mousse de portocale
Ciocolata alba topita in 50 ml frisca lichida si 100 ml suc de portocala. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece, apoi in 50 ml frisca lichida usor calduta se dizolva gelatina. Dupa ce s-a racit o punem peste ciocolata topita impreuna cu coaja de portocala si putin colorant. Am pus compozitia intr-un bol mic si am dat la frigider ptr 3 ore.
Asamblam tortul in inelul tavii: punem primul blat apoi pe mijlocul lui mousse-ul de portocala
Crema:
Gelatina se pune pentru 7 min la inmuiat in apa rece. 750 gr mascarpone am mixat cu 150 gr zahar pudra. Separat din cele 400 ml frisca am luat 100 ml si am incalzit pentru a dizolva gelatina restul de frisca lichida (300ml) mixate apoi am incorporat usor frisca cu o spatula in bolul cu mascarpone impreuna cu gelatina racita.Jumatate din compozitie am pus-o roata mousse-ului de portocala apoi am pus un rand de zmeura (200gr) si cealalta jumatate de mascarpone, apoi blatul (2)
Decorul e la alegere, eu am scris in ingrediente ce am folosit pentru tortul meu
1
blatul nu trebuie insiropat
2
asamblarea se face in inel
3
inainte de a decora,tortul trebuie tinut peste noapte in frigider