Anul Nou sa va aduca multe bucurii, impliniri, sanatate si tot ce va doriti! La multi ani!
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Se adauga 1 lg de apa si se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul iar apoi se toarna in fir subtire peste albusuri incorporandu-se bine. Faina se amesteca cu praful de copt si cele 2 lg cacao. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor prin miscari de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei.
Jeleul: Pt. jeleu se urmeaza pasii conform instructiunilor de pe plic. Cantitatile sunt pt 2 portii de jeleu facute separat.
Crema: Se scot samburii de la visine si se lasa la scurs. Se bate frisca cu 2 lg cacao.
Asamblare tort: Se ia un blat, se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu zeama din compot de visine, se prepara o portie de jeleu si se toarna peste blat. Se lasa la racit apoi se unge blatul cu jumatate din frisca cu cacao. Se aseaza deasupra visinele fara samburi iar apoi se pune cel de al doilea blat. Se repeta operatiunea cu restul de cantitati.
Pt. ornat: Se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna si La multi ani!
Inspiratia pt. acest tort a fost Miha. Mersic!