Tort cu iaurt

de Bucataras in Torturi, 25 Apr 2009 | 25579 vizualizari

 

Daniela a trimis fotografiile şi reţeta unui delicios tort cu iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt de fructe de 500 ml(Yogobella),
  • 12 linguri de zahar,
  • 1 compot de fructe
  • 3 pliculete de gelatina alimentara
  • 500 ml frisca(hulala sau meglle,care ii crema de patiserie)
  • 2 blaturi de tort din comert(la pachet sunt 3,folosesti doar 2)
  • fructe pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt:

Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, Intr-o cutie rotunda de plastic sau oala cu diametrul cat blatul se aseaza portocale curatate si taiate rondele sau felii (le asezi dupa preferinte)si peste pui incet cana de compot cu gelatina dizolvata si lasi sa se intareasca cca jumatate de ora, intr-un castron mai mare se pune frisca si se bate bine pana se intareste tare (cu mixerul)apoi se adauga iaurtul amestecat cu zaharul si celelalte 2 pliculete de gelatina dizolvate intro cana de apa si incalzita tare,se amesteca bine tot de jos in sus pana se incorporeaza tot bine, Peste fructele gelatinate se aseaza jumatate din compozitie si jumatate din fructele taiate din compot, apoi se aseaza primul blat de tort si se apasa putin se repeta, la urma sa raman blatul sus, se pune in frigider pana a doua zi cand prin rasturnare va iesi tortul care se poate orna cu frisca pe margini sau se poate servi doar asa.

POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Panna Cotta cu capsuni