Tort cu fructe

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 1 Feb 2010 | 6833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi savoiardi(400g)
  • fructe(eu am folosit mandarine,kiwi,ananas)
  • 400-500ml frisca lichida
  • CREMA PESTICCERA:
  • 4 galbenusuri
  • 150-200g zahar
  • 50-60g amidon
  • 500ml lapte
  • vanilie
  • un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca
  •  SIROP:
  • 250ML APA
  • 150G ZAHAR
  • arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala)
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit
-gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema


-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
-dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rece aprox 30min

-in crema adaugam si fructele si mai dam la rece
SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

ASAMBLARE
-avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti
-in fundul vasului ornam cu fructe(aceasta va fi partea de sus a tortului)

-luam fiecare piscot si il scufundam in sirop(atentie sa nu lasati mult k se sfarama) si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele
-peste fructe turnam 1/2 din crema si apoi punem un strat de oiscoturi inmuiate

-peste piscoturi turnam si restul cremei si acoperim cu alt strat de piscoturi(acesta va fi partea de jos)
-acoperim vasul si il dam la rece(ideal este sa-l faceti seara si sa-l lasati pana a  doua zi sa se raceasca bine
 -a doua zi puneti deasupra oalei un platou si apoi rasturnati printr-o miscare brusca tortul
-daca doriti puteti sa-l mai ornati cu frisca si fructe(eu l-am mai ornat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort crocant cu crema de vanilie si visine