Pink Cake ( Tort roz )

de gaby_duceag in Torturi, 22 Mai 2011 | 20809 vizualizari

 

Suna mai bine treaba asta cu pink :))))

 

INGREDIENTE

blat

  • 3 oua
  • 60 ml apa calduta
  • 100 gr zahar
  • pf copt - o lingurita
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • un vf cutit sare
  • 2 linguri alune macinate

Crema 1

  • 100 gr capsuni
  • 100 gr  iaurt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita gelatina

Crema 2

  • 150 gr ciocolata alba
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 700 gr frisca
  • 3 linguri sirop menta
  • 2 plicuri gelatina

Decor

  • frisca(aprox 600-700gr)-pt decorul meu. voi puteti orna altfel si folosi mai putina
  • suc de sfecla rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pink Cake ( Tort roz ):

Blat.

Galbenusurile le mixam impreuna cu apa, timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec cu consistenta unei spume, aerata si tare pufoasa.

Adaugam faina amestecata cu praf de copt, cacaua, sarea, alunele macinate,albusaurile batute spuma si amestecam usor, usor.

Turnam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, unsa cu ulei si presarata cu faina pe fund.

Coacem la foc miiic, pentru 25-30 minute (depinde de cuptor).

Cand e rece il taiem in doua pe orizontala.

Crema 1.

Iaurtul, zaharul si capsunile le mixam timp de 2 minute. Gelatina o hidratam in putina apa rece apoi mai punem 50 ml apa si o diluam pe baie de abur. O adaugam peste amestec, omogenizam si turnam intr-o forma inalta, cu diametrul de 24 cm, tapetata cu folie alimentara.

Dam la frigider.

Cand incepe sa sa intareasca punem primul blat peste ea.

Crema 2.

In doua vase punem ,separat, ciocolata impreuna cu cate 150 ml frisca.

Punem la foc mic si lasam pana ce se topeste ciocolata.

Lasam la racit.

Restul de frisca o mixam bine.

Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu 2-3 linguri apa. Lasam sa se umfle apoi adaugam doua cescute de apa (a cate 150 ml) si diluam pe baie de abur.

Cand este doar usor calduta o adaugam peste ciocolata (cate o cescuta in fiecare).

In cea alba adaugam si siropul de menta.

In doua boluri, punem cate 1/2 din cantitatea de frisca si adaugam amestecurile de ciocolata.(reci!)

Amestecam usor,usor pana omogenizam. Nu va grabati, stricati consistenta pufoasa a cremei.

Scoatem vasul de la frigider si adaugam cremele punand cate doua linguri din fiecare, alternativ, incepand cu mijlocul tortului. Vom obtine un efect vizual placut la taiere.

Dam la rece si cand se intareste usor adaugam al doilea blat.

Dam la rece pentru cateva ore bune (4-5)

Cu o miscare ferma rasturnam pe platou si desprindem folia.

Frisca o mixam bine si o coloram in roz cu ajutorul a 3 linguri de suc sfecla rosie (sfecla rasa apoi stoarsa si strecurat sucul).

Ornam..cum ne place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pink Cake ( Tort roz )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe