Desert tort cu ciocolata alba si cafea

de Gherca Daniela in Torturi, 15 Mai 2021 | 3784 vizualizari

 

"Retete pascale"
Un tort facut cu mult drag pentru familie, dar si pentru cei dragi!
Am ales aceasta combinatie pentru ca ne place cafeaua si ciocolata alba, iar impreuna dau un gust tare bun.
Decorul este facut dupa cateva forme noi, achizionate recent si vafa din Hello Kitty dupa preferita fetitei! 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mici
  • 1 praf de sare
  • 160 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)
  • apa
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • Pentru mousse-ul straciatella:
  • 200g ciocolata alba
  • 160ml lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 200ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 50gr ciocolata neagra rasa
  • Pentru mousse-ul de cafea:
  • 200g ciocolata cu cafea
  • 200ml cappuccino fierbinte (cafea cu lapte, cafea fara cofeina)
  • 200ml smantana pentru frisca rece + zahar pudra
  • 3 foi si jumatate de gelatina hidratata in apa rece
  • Pentru invelit tortul:
  • 140g ciocolata alba
  • 140g frisca lichida
  • 140g unt la temperatura camerei
  • In plus:
  • Macarons
  • Ciocolata pentru glazura cu putin lapte
  • Ciocolata alba pentru sfere
  • Ciocolata neagra pentru mini ciocolatele
  • Pudra gold amesecata cu 1 lingura de vodca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata alba si cafea:

Pentru blat:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.

Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta, apoi dam la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem in 3 pe orizontala.

Pentru sirop: 

Incalzim apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da un clocot, apoi lasam la racit.


Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: 
Hidratam gelatina in apa rece.  Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt.
Pentru mousse-ul de cafea:

Gelatina o hidratam in apa rece. 
Maruntim ciocolata si turnam cappuccino fierbinte peste ciocolata , apoi amestecam pana devine lichida. Cand s-a mai racorit putin, punem gelatina scursa de apa  peste ciocolata si amestecam.  Lasam sa ajunga la temperatura camerei.  Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema de ciocolata racita si omogenizam.


Asamblare: Cremele le facem atunci cand trebuie turnate in tava, nu inainte!!!


Intr-un inel de 24cm acoperit cu folie de acetat, asezat pe un platou, punem prima felie de blat, insiropam, mousse-ul de straciatella, a doua felie de blat, insiropam, mousse-ul de cafea, a treia felie de blat, insiropam si dam la rece pana a doua zi.
Pentru acoperit tortul: Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca lichida, dam deoparte, iar cand ajunge la temperatura camerei 20-25°C punem untul moale si mixam pana devine o crema usor de intins.
Pentru acoperit tortul am ales o crema pe baza de unt, dupa acoperirea tortului, ea se intareste, si puteti sa ornati dupa cum doriti, un efect velour, se poate colora cu un aerograf, se poate inveli in pasta de zahar sau un ornament mai simplu cum am facut eu...o glazura de ciocolata, cu macarons, cu sfere de ciocolata si la pretentia fiicei mele, model de Hello Kitty!

  Sper sa va inspire!

TIPS-URI

1

Macarons, sferele si ciocolatelele din ornament sunt facute de mine! :x :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata alba si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de bezea cu fructe