Tort cu frisca si ananas

de CameliaR in Dulciuri, 31 Dec 2015 | 9891 vizualizari

 

La multi ani 2016 si La multi ani mie!:) 
La multi ani, dragi bucatarasi!
Reteta acestui tort delicios am luat-o de pe Retete fel de fel.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • PENTRU INSIROPAT:
  • 500 ml siropul de la ananas
  • DECOR:
  • ananas
  • 3 clementine
  • nuca macinata
  • 1 plic tort gelee
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ananas:

Prima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. Mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de vanilie. Amestecam usor.

Incorporam faina pe care o cernem cu o sita. Punem cate 1 lingura de faina si amestecam cu miscari largi folosind o lingura de lemn sau o paleta. Pe fundul unei tavi rotunde de 18 cm punem hartie de copt iar apoi punem compozitia. Coacem la 180 grade C timp de 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru crema trebuie sa punem intr-un bol 500 ml smantana pentru frisca rece. Mixam pana se intareste. Adaugam 1 lingura de zahar pudra iar prin sita trecem 1 lingurita de esenta de vanilie si cele 2 plicuri intarritor de frica. Taiem blatul in doua sectiuni. Punem prima sectiune pe o farfurie.

Pentru insiropat eu am folosit siropul de la doua cutii de ananas. Puteti sa il insiropati si cu apa cu zahar. Insiropam prima sectiune de blat. Punem cam 4-5 linguri de frisca si nivelam. Deasupra punem bucatele de ananas. Insiropam si a doua sectiune de blat iar apoi o punem deasupra. Imbracam tortul in frisca.

Am acoperit partea laterala a tortului cu nuca macinata. Deasupra ornez cu feliute de clementine si bucatele de ananas.

Preparam pliculetul de tort gelee conform indicatiilor de pe ambalaj. Turanati usor lichidul cu o lingura deasupra fructelor.

Lasati tortul la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ananas