un tort facut in graba,nu-i foarte aspectuos dar e delicios
Bati galbenusurile cu jumatatede zahar si cel vanilat pana devin ca o crema. Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le adaugi in crema de galbenus. Adaugi faina cernuta, migdalele, amesteci si torni intr-o forma de tort unsa si tapetata. Coci 30-35 de minute in cuptorul preincalzit. Lasi la racit in forma si-l tai in trei.
Partea de jos a blatului o ungi cu jumatate de gem de capsuni, asezi peste gem capsunile spalate scurse bine si taiate in jumatati.
Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe plic si-l torni peste capsuni. Il pui la frigider ca sa se inchege jeleul dupa care asezi deasupra a doua parte de blat. Bati frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Ungi al doilea blat cu gemul ramas si intinzi jumatate din frisca, asezi ultima parte de blat si-l dai la rece 1 ora. Scoti tortul il decorezi cu frisca, migdale si capsuni si mai lasi 1 ora la frigider.