Este un tort delicios si fin ! L-am facut in acest weekend , pt. ziua fratelui meu :)
Am facut pt. acest tort blatul de la prajitura Felie de lapte pt. ca imi place fff mult si ies toate egale si sunt ff pufoase datorita grisului care se adauga in compozitie .
Blaturi :
Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri , apoi se adauga uleiul si laptele si compozitia astfel obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma . Amestecul obtinut se imparte in 2 si se coc 2 blaturi , aproximativ 15 min pt. fiecare la 175 - 180 grade , in tava tapetata cu hartie de copt .
Astfel se mai prepara o compozitie pt. a se mai coace inca 2 foi .
Crema :
Visinele se scurg bine si li se scot samburii ( asta daca nu gasiti visine fara samburi in compot ) .
Se bate frisca bine si apoi se amesteca cu finetti, cu mixerul . Dupa ce s-a incorporat bine finetti in frisca , adaugam visinele si amestecam cu o lingura .
Asamblare :
Din crema se iau cam 2 linguri mari pt. lateralele tortului; restul se imparte in 3 .
Se ia un blat , se insiropeaza cu sirop de la compotul de visine apoi se pune o parte din crema , se pune urmatorul blat , se insiropeaza , apoi a doua parte de crema , punem al treilea blat , il insiropam si punem ultima parte de crema si apoi ultimul blat pe care il insiropam . Ungem tortul pe margini cu crema si preparam glazura : ciocolata o rupem bucatele , o punem intr-un vas cu frisca si untul si le topim ( fie pe foc , fie la microunde ), apoi glazura o turnam peste tort si o intindem frumos .
Cei 200 ml frisca se bat si se decoreaza tortul dupa preferinte !
1
Eu am folosit tava mare , dimensiuni cam la fel ca si cea de aragaz.